(Recette inspirée par Véronique Cloutier à l'émission à la Di Stasio - Donne environ une douzaine de galettes)
INGRÉDIENTS
1 grosse courgette (ou 2 petites)
1 patate douce
2 carottes
2 panais (ou une carotte de plus)
Environ 1/2 tasse de fromage cheddar ou mozzarella
5 jaunes d’oeuf (ou 2 oeufs pour les enfants de plus d'1 an)
2 c. à thé d’huile d’olive (si nécessaire)
***
Préchauffer le four à 375F
Râper les légumes. (J'utilise le robot culinaire avec la lame à râper, c'est super rapide.)
Mélanger tous les ingrédients dans un grand bol, jusqu’à ce soit tout humecté.
Prendre une poignée du mélange, bien presser pour que les légumes rapés collent ensemble et faire des boulettes comme pour des hamburger.
Déposer sur une plaque recouverte de papier parchemin et les aplatir en galettes d’environ 1/2 pouces d’épais. Cuire 15 minutes jusqu’à ce ça semble pris (les rebords devraient avoir commencé à dorer) et retourner.
Cuire un autre 10-15 minutes jusqu’à ce que ce soit bien cuit.
Note: Les galettes se congèlent très bien!
Pour les plus grands: Ajouter du sel, du poivre et un peu de muscade...
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(Based on Véronique Cloutier's recipe on "à la Di Stasio" tv show - About 12 patties)
INGREDIENTS
1 large zucchini (or 2 small)
1 sweet potato
2 carrots
2 parsnip (or replace by another carrot)
1/2 cup of cheddar or mozzarella
5 egg yolks (or 2 eggs for 12+ months babies)
2 teaspoons of olive oil (only if the veggies doesn't stick together)
INGREDIENTS
1 large zucchini (or 2 small)
1 sweet potato
2 carrots
2 parsnip (or replace by another carrot)
1/2 cup of cheddar or mozzarella
5 egg yolks (or 2 eggs for 12+ months babies)
2 teaspoons of olive oil (only if the veggies doesn't stick together)
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Preheat oven at 375F
Grate the vegetables. (I use the food processor with the grater blade, it's super fast!)
Mix all ingredients in a large bowl, until moistened.
Preheat oven at 375F
Grate the vegetables. (I use the food processor with the grater blade, it's super fast!)
Mix all ingredients in a large bowl, until moistened.
With a handful of the vegetable mix, shape your patties as you would do for hambugers. Compact well so the grated veggies don't fall appart. The patties should be 1/2 inch thick.
Place on a baking sheet lined with parchment paper and cook in the oven for 15 minutes. The sides should start to be golden, carefully turn them over. Put back in the oven for another 10-15 minutes.
Note: Perfect freezed!
For older kids & us, add a little bit of salt/pepper and nutmeg, it makes a delicious side dish!
Note: Perfect freezed!
For older kids & us, add a little bit of salt/pepper and nutmeg, it makes a delicious side dish!
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